In Memoriam Nedealcov Maria (26. 06. 1960 – 03. 03. 2021) - 3 ani de la trecerea în neființă

03.03.2024

Astăzi, 3 martie 2024,  se împlinesc 3 ani de la trecerea în neființă a celei care a fost Doctor habilitat, profesor universitar, ex-director al Institutului de Ecologie și Geografie, Membrul corespondent a Academiei de Științe a Moldovei, distinsa Nedealcov Maria, personalitate remarcabilă a geografiei basarabene și românești.

Pe neașteptate, s-a stins mult prea devreme...la trei ani de la trecerea în lumea celor drepți... rămâne o irecuperabilă pierdere, un om minunat, un spirit luptător, erudit, un coleg care a lăsat un gol imens în inimile prietenilor apropiați, lăsându-i mai săraci pe toți cei care au cunoscut-o, pe cei cu care a colaborat în îndelungata sa carieră. A petrecut multe momente frumoase sau dificile cu mulți dintre noi, ne-a fost aproape prin sfaturile părintești, generozitatea, profesionalismul, iar absența cea mai mare va fi bucuria dialogului constructiv cu ea, care ne va lipsi mereu.

Nouă nu ne rămâne decât să-i păstrăm memoria veșnică, respectul meritat pentru întreaga sa operă științifică și să ne mândrim că am fost contemporani cu această personalitate de talie internațională.

Memoria personalității Nedealcov Maria va rămâne vie în inimile noastre. Dumnezeu să o odihnească la cele Veșnice și în rândul celor Drepți !!!

 

Cuvinte-cheie: