Aventura în lumea geografiei pentru micii exploratori la Institutul de Ecologie și Geografie al USM!

07.06.2024

La 6 iunie 2024, Institutul de Ecologie și Geografie al USM a fost locul unde micii exploratori de la Tabăra de zi a Bibliotecii “Ovidius” au descoperit fascinanta lume a naturii și științei geografice. Acești mici geografi în devenire au avut ocazia să exploreze tainele naturii și să învețe despre importanța geografiei și schimbările climatice prin activități interactive și captivante.

În timpul vizitei, copiii au discutat și au aflat cât de vitală este geografia ca știință, au descoperit importanța hărților și au avut ocazia să lucreze cu instrumente de măsurare precum termometrul, barometrul și higrograful. Tehnica de lucru cu aceste dispozitive le-a fost prezentată într-un mod practic și distractiv.

Partea cea mai palpitantă a venit când, sub îndrumarea colaboratorilor institutului, au plecat într-o aventură în parcul din apropiere. Acolo, au învățat să se orienteze în teren folosind busola, regulile de comportament într-o ieșire în teren și au instalat două corturi adevărate, experimentând astfel viața de explorator.

Ziua s-a încheiat cu o răsplată dulce: toți copiii au savurat căpșuni proaspete. O zi plină de învățături și distracție, care a stârnit curiozitatea și entuziasmul pentru știință!

Categorie: