Echipa experților internaționali din cadrul Băncii Mondiale a Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară în vizită la Institutul de Ecologie și Geografie al USM!!!

17.01.2024

Astăzi, 17 ianuarie 2024, Institutul de Ecologie și Geografie al Universității  de Stat din Moldova, a avut onoarea de a găzdui misiunea experților internaționali din cadrul Băncii Mondiale, Eva Unger, expert IGIF, Autoritatea de Cadastru (KI), Țările de Jos; Denny Vandenbroucke, expert IDS, KU Leuven, Belgia; Giacomo Martirano, expert standarde IDS, Epsolon, Italia, care au prezentat o informație amplă privind implementarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară, Componenta C3: suport pentru dezvoltarea infrastructurii de date spațiale.

Experții internaționali împreună cu Dr. Ovdii Maria, șef direcție Geodezie, Cartografie și Geoinformatică, Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru (RM) au relatat noile tehnologii de ultimă oră privind domeniul geospațial și au informat despre strategia de inovații, calitatea datelor spațiale în concordanță cu Directivele UE INSPIRE și Planul de comunicare IDS. 

Vizita s-a încheiat prin stabilirea unei conlucrări fructuoase de perspectivă între participanți și experți în schimbul experienței geospațiale cu caracter practic.

Institutul de Ecologie și Geografie al USM aduce sincere mulțumiri experților internaționali din cadrul Băncii Mondiale pentru că au inclus și instituția noastră pe agenda ședințelor de lucru a misiunii !!!

 

Categorie:
Cuvinte-cheie: