30 iunie 2024 - Ziua Portului Popular

01.07.2024

În data de 30 iunie 2024, am avut privilegiul să participăm la Ziua Portului Popular, un eveniment deosebit care a avut loc la Universitatea de Stat din Moldova. Colectivul nostru de la Institutul de Ecologie și Geografie a fost prezent și a contribuit activ la această sărbătoare a tradițiilor noastre populare. Ziua Portului Popular a fost o adevărată sărbătoare a diversității culturale și a moștenirii noastre tradiționale. Evenimentul a început cu o ceremonie de deschidere emoționantă, în care au fost evidențiate importanța și semnificația păstrării tradițiilor populare în societatea modernă. Discursurile au fost urmate de o serie de prezentări și demonstrații care au captivat atenția participanților.

În cadrul evenimentului, au fost aduse la lumină o varietate impresionantă de obiecte și artefacte populare specifice neamului nostru. O expoziție minuțios pregătită a fost amenajată de Institutul de Ecologie și Geografie, atrăgând privirile și admirația tuturor vizitatorilor. Am avut ocazia să ne mândrim cu bogăția culturală a tradițiilor noastre și să împărtășim această bucurie cu toți cei prezenți. Expoziția a inclus costume tradiționale, obiecte de artizanat, instrumente muzicale care reflectă diversitatea și frumusețea culturii noastre.

A fost o zi în care am putut celebra și promova valorile noastre culturale, contribuind astfel la păstrarea și transmiterea acestora către generațiile viitoare. Evenimentul a fost un prilej de a ne reafirma identitatea culturală și de a exprima aprecierea față de moștenirea noastră tradițională. mai strânsă între diferitele generații și comunități.

Participarea noastră la Ziua Portului Popular a fost o experiență de neuitat, plină de învățăminte și emoții pozitive. Ne-am bucurat să facem parte din acest eveniment deosebit și să contribuim la promovarea și păstrarea tradițiilor noastre culturale. Cu siguranță, această zi va rămâne în amintirea noastră ca un moment de mândrie și de reconectare cu rădăcinile noastre.