LA MULȚI ANI DR., CONF. UNIV. BOBOC NICOLAE

27.06.2024

Stimate domnule doctor, conferențiar universitar Boboc Nicolae,

Cu ocazia acestui moment deosebit, Institutul de Ecologie și Geografie vă exprimă sincerele felicitări pentru întreaga dumneavoastră carieră dedicată cercetării și educației în domeniul geografiei. De la absolvirea facultății în anul 1963 și până în prezent, parcursul dumneavoastră profesional este impresionant și demn de toată admirarea noastră. Activitatea dumneavoastră de pionierat în domeniul geomorfologiei, studiul reliefului structural și dinamica peisajelor geografice a adus contribuții semnificative în înțelegerea și protejarea mediului înconjurător. De-a lungul anilor, nu numai că ați publicat peste 200 de lucrări științifice remarcabile, inclusiv 3 monografii de referință, dar ați influențat și generații întregi de studenți prin manualele și atlasele geografice pe care le-ați elaborat. Începând cu poziția de asistent și avansând până la decan al Institutului Pedagogic de Stat din Tiraspol, apoi ca șef al Laboratorului „Geografia Peisajelor” la Institutul de Geografie și ulterior la Institutul de Ecologie și Geografie al Academiei de Științe, ați demonstrat o pasiune constantă pentru educația și cercetarea în domeniul geografiei.

În această zi specială, Institutul nostru dorește să vă mulțumească pentru contribuția dumneavoastră excepțională la dezvoltarea științifică și pentru dedicarea dumneavoastră exemplară în formarea viitoarelor generații de specialiști în domeniul geografiei.

Felicitări din toată inima pentru realizările dumneavoastră remarcabile și pentru impactul profund pe care l-ați avut în comunitatea academică și științifică națională și internațională

Cu respect și considerație,

Colectivul Institutului de Ecologie și Geografie