Ziua Mondială a Mediului marcată la Institutul de Ecologie și Geografie al USM!!!

05.06.2024

Sărbătorită anual la data de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului este o zi deosebit de importantă pentru a atrage atenția omenirii față de probleme de mediu existente, de a sensibiliza și responsabiliza pentru bunăstarea mediului înconjurător. În acest an, Regatul Arabiei Saudite va găzdui Ziua Mondială a Mediului punând accent pe regenerarea terenurilor, deșertificare și rezistența la secetă. De asemenea, anul 2024 va marca și cea de a 30-a aniversare a Convenției ONU pentru combaterea deșertificării. Cea de a 16-a sesiune a Conferinței părților (COP 16) la Convenția Națiunilor Unite pentru combaterea deșertificării (UNCCD) care va avea loc în capitala saudită, Riyadh, în perioada 2-13 decembrie 2024.

Ziua Mondială a Mediului a fost marcată de Institutul de Ecologie și Geografie al USM prin organizarea la 31 mai 2024, a Seminarului științific cu participare internațională dedicat Zilei Mondiale a Mediului, în strânsă colaborare cu Facultatea de Geografie și Geologie - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Geografie - Universitatea din București și Institutul de Geografie al Academiei Române. Evenimentul a fost o oportunitate deosebită a cercetătorilor de pe ambele maluri ale Prutului de a împărtăși experiența și problemele actuale privind conservarea și protecția mediului reflectate prin cele 36 de rapoarte prezentate. În acest context, administrația Institutului de Ecologie și Geografie al Universității de Stat din Moldova aduce sincere mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea și participarea la acest eveniment, pentru că fiecare contribuție aduce o nouă lumină în calea noastră către un viitor mai sustenabil și mai sănătos pentru toți. Să continuăm să conlucrăm pentru a proteja și a îngriji mediul în care trăim.

Dragii noștri, în mijlocul preocupărilor noastre cotidiene, să nu uităm că fiecare acțiune are un impact asupra mediului înconjurător. Fiecare gest mic poate face o diferență imensă: reciclarea cu atenție, reducerea consumului de energie, susținerea practicilor durabile și protecția diversității naturale.  Fie ca fiecare zi să fie Ziua Mediului în inimile noastre, iar grija față de planeta noastră să fie o prioritate permanentă!!!

Categorie: